43 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 43 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vrijdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 19 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Midden-Groningen (7), Eemsdelta (4), Westerkwartier (3), Het Hogeland, Westerwolde en Veendam (2). In de gemeenten Pekela, Stadskanaal en Oldambt werden geen besmettingen geregistreerd. Van vier geregistreerde positieve testen is geen woongemeente bekend.

In de provincie Groningen werden geen ziekenhuisopnames en sterfgevallen als gevolg van het coronavirus gemeld.

Landelijk

Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend is het coronavirus vastgesteld bij 2.790 mensen. Dat zijn er 42 meer dan donderdag. Gemiddeld stijgt het aantal positieve coronatests ook. In de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 2.037 positieve tests per dag geregistreerd.

Ziekenhuizen behandelen net als op donderdag 469 coronapatiënten, van wie 130 op de IC liggen. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Echter neemt het aantal coronapatiënten dat in een ziekenhuis moet worden opgenomen, neemt toe. LCPS registreerde in de afgelopen zeven dagen 365 nieuwe opnames.

Afgelopen etmaal werden twee nieuwe sterfgevallen als gevolg van corona bij het RIVM geregistreerd. Dat betekent niet dat deze mensen allemaal in die tijd overleden zijn, want het duurt vaak een poosje voor een sterfgeval wordt doorgegeven.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden