111 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 111 nieuwe coronabesmettingen in de afgelopen 24 uur gemeld. Dat blijkt donderdagmiddag uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Door de storing van woensdag vallen de coronacijfers van vandaag hoger uit.

In de gemeente Groningen werden 33 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Midden-Groningen (26), Stadskanaal (13), Westerwolde (7), Oldambt (6), Het Hogeland (4) en Eemsdelta (3). In de gemeenten Veendam en Pekela werden geen besmettingen vastgesteld.

In de provincie Groningen werden geen ziekenhuisopnames en sterfgevallen gemeld als gevolg van het coronavirus.

Landelijk

Bij het RIVM zijn tussen woensdagochtend en donderdagochtend 2.760 nieuwe positieve coronatests gemeld. Daar zitten ook positieve tests bij die woensdag gemeld hadden moeten worden. Het aantal positieve tests ligt door de storing ook fors hoger dan het gemiddelde van de afgelopen zeven dagen (1.887).

In de Nederlandse ziekenhuizen liggen momenteel 469 coronapatiënten, staat in de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat zijn er twaalf minder dan woensdag. Op de ic’s liggen 128 patiënten.

Bij het RIVM werden zes corona-gerelateerde sterfgevallen gemeld. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Soms duurt het een tijdje voordat het overlijden van een coronapatiënt is geregistreerd.

Groningen opnieuw oranje op Europese coronakaart

Heel Nederland, waaronder Groningen, kleurt sinds deze donderdag oranje op de Europese coronakaart. Ook Friesland is van rood naar oranje gezakt op de kaart van coronagevallen in Europa.

Gezondheidsdienst ECDC, de Europese tegenhanger van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, publiceert de kaart elke donderdag. De dienst kijkt naar het aantal vastgestelde besmettingen en het percentage positieve tests in de twee vorige kalenderweken. Groningen heeft net als Drenthe en Noord-Brabant nog net iets te veel positieve tests om van oranje naar groen te zakken, het laagste niveau. De kaart heeft vier kleuren. Van laag naar hoog zijn dat groen, oranje, rood en donkerrood.

Het aantal positieve tests neemt de laatste dagen iets toe. Op de kaart van deze week heeft dat nog geen invloed, maar mogelijk wel op die van volgende week.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden