Ruim twee ton subsidie voor verbetering fiets- en wandelroutes

Foto: De Redactie

Voor het verbeteren en ontwikkelen van fiets- en wandelroutes ontvangt het Routebureau Groningen een subsidie van ruim 200.000 euro van de provincie. Voorbeelden van bestaande routes zijn het wandelknooppuntennetwerk en toeristische themaroutes, zoals de Ploegroutes en de themaroutes Westerkwartier.

Het Routebureau Groningen beheert, verbetert en ontwikkelt bestaande routes en routenetwerken voor fietsers en wandelaars en geeft bekendheid aan de wandel-, fiets- en vaarroutes. In Groningen is veel te zien op het gebied van natuur, geschiedenis en cultuur.

De belangstelling voor wandelen, fietsen en varen nam volgens de provincie enorm toe tijdens de coronapandemie. Bezoekers van onze provincie zijn vaak aangenaam verrast door de grote diversiteit aan landschap en natuur, de bijzondere geschiedenis, gevarieerde kunst en cultuur, wandel- en vaarroutes. Je vindt in Groningen ruimte en karakter.

Deze subsidie is bedoeld voor structurele taken, zoals het beheer en onderhoud van de routes, het ontwikkelen van nieuwe routes en de presentatie van de routes aan de gebruiker. De subsidie geldt volgens de provincie voor twee jaar. Het Routebureau Groningen is in 2014 opgericht.

Kijk voor meer informatie op www.routesingroningen.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen