Noorderpoort opent maandag Praktijkcentrum voor Fietstechniek aan de Bornholmstraat

Foto: Noorderpoort

Aan de Bornholmstraat opent Noorderpoort officieel een nieuw Praktijkcentrum voor Fietstechniek. Met het nieuwe fietscentrum hoopt Noorderpoort nog meer in de behoefte aan vakmensen te kunnen voorzien.

Daarmee biedt Noorderpoort een moderne leerplek, voorzien van alles wat nodig is om de fietstechnici van de toekomst op te leiden. De locatie heeft de faciliteiten om studenten alles te leren over álle soorten fietsen: van de stadsfiets tot de elektrische fiets.

Het afgelopen jaar is de dockshelter naast de Noorderpoort-locatie aan de Bornholmstraat omgevormd tot hét praktijkcentrum van Noord-Nederland voor fietstechniek en licht elektrische voertuigen. “De fiets wordt steeds belangrijker voor mensen – zeker ook in Groningen-stad”, aldus Noorderpoort. “Er is dus volop werk voor fietstechnici”. Dit jaar zijn 54 eerstejaarsstudenten gestart, terwijl dat er vorig jaar 16 waren.

Ook biedt Noorderpoort, samen met ‘Werk in Zicht’ en het werkveld, modules aan voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De eerste groep van 12 deelnemers heeft het traject inmiddels doorlopen en 5 daarvan zijn nu ingestroomd in de reguliere opleiding. Vanwege het succes krijgt de samenwerking een vervolg en gaat een tweede groep starten.

Gedeputeerde van de provincie Groningen Fleur Gräper-van Koolwijk en CvB-lid van Noorderpoort Gerry Geitz zullen de opening verrichten. Aanstaande maandag wordt het Praktijkcentrum voor Fietstechniek aan de Bornholmstraat officieel in gebruik genomen. De nieuwe waterstoffiets van Noorderpoort is ook te zien tijdens de opening.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen