43 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 43 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zondagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 18 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerwolde en Midden-Groningen (6), Het Hogeland (3), Stadskanaal (2), Westerkwartier (1). In Veendam, Oldambt en Pekela werden geen besmettingen geregistreerd. Ook zijn er vier besmettingen waarvan de woongemeente onbekend is.

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen gemeld als gevolg van het coronavirus.

Landelijk

Bij het RIVM zijn 1.620 nieuwe positieve tests gemeld. Dat zijn er 56 minder dan zaterdag. In de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 1657 positieve tests per dag geregistreerd.

In de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 1657 positieve tests per dag geregistreerd.

Het aantal sterfgevallen nam tussen zaterdag en zondag met één sterfgeval toe. Dat betekent niet dat deze mensen allemaal het afgelopen etmaal zijn overleden, sterfgevallen worden vaak later gemeld.

In de Nederlandse ziekenhuizen liggen zondag 450 coronapatiënten, van wie 131 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen