Hanzehogeschool Groningen haalt ruim 30.000 euro op voor Benin

Foto: Publiek Domein

Medewerkers, studenten en relaties van de Hanzehogeschool Groningen hebben een bedrag van 30.113 euro in twee maanden tijd opgebracht voor het Esperanza University College in Benin, West Afrika. Het streefbedrag was 20.000 euro.

Het totaal bedrag is bij elkaar gebracht door donaties via de crowdfundingsite hanzeuniversityfoundation.nl/benin en gedoneerde kerstcadeaukaarten van 1.186 medewerkers van de Hanzehogeschool.

Vanuit de donaties ontvangt een student in Benin een volledige beurs, krijgen studentstart-ups een stimulans, ontvangen vijf docenten pedagogische training. Ook worden lesmaterialen aangeschaft en klaslokalen ingericht met computers die aangesloten zijn op internet. Door het extra bedrag van 10.113 euro kan er nog meer bereikt worden.

Thema Ondernemerschap

Zeventig procent van de bevolking van Benin is analfabeet en ondernemerschap in elke vorm werd gefrustreerd door jaren van marxisme. Dit is de reden waarom het Hanze University Foundation het Esperanza University College, dat zich richt op onderwijs met als thema ondernemerschap, ondersteunt.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden