53 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 53 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zaterdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 21 positieve tests geregistreerd evenals in de gemeente Westerwolde. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerwolde (7), Het Hogeland (5), Midden-Groningen en Stadskanaal (4), Eemsdelta en Westerkwartier (3), Veendam (2) en Oldambt (1). In de gemeente Pekela (0). Ook zijn er drie besmettingen, waarvan de gemeente onbekend is.

In de provincie Groningen werden geen ziekenhuisopnames en sterfgevallen gemeld als gevolg van het coronavirus.

Landelijk

Tussen zondagochtend en maandagochtend heeft het RIVM 1.686 nieuwe positieve coronatests genoteerd. Dat is meer dan het gemiddelde van de afgelopen zeven dagen, dat staat op 1.657 geregistreerde positieve tests per dag.

Volgens het instituut zijn er het afgelopen etmaal vijf sterfgevallen door corona gemeld. Dat wil overigens niet zeggen dat ze in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Als een coronapatiënt overlijdt, wordt dit soms pas na een tijdje doorgegeven. Ook in het weekend worden minder sterfgevallen doorgegeven aan het RIVM.

In de ziekenhuizen nam de bezetting af met 15 patiënten sinds vrijdag. In totaal liggen nu 422 mensen in het ziekenhuis vanwege Covid-19, van wie 128 patiënten op een intensivecareafdeling. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden