Wisselvallig weer dit weekend

Foto: Publiek Domein

Dit weekend is op beide dagen een paraplu nodig. Regen, wind en droge perioden staan op het programma.

De meeste regen verwacht Weeronline in de nacht van zaterdag op zondag. Daarbij is ook kans op zware windstoten.

Flink deel zaterdag droog, nacht naar zondag veel regen

Zaterdag is het een groot deel van de dag droog weer. In de ochtend is er eerst nog ruimte voor de zon, maar al vrij snel raakt het overwegend bewolkt. De regenkans neemt toe in de middag vanuit het zuidwesten. Zaterdagavond gaat het in het hele land regenen. De zuidenwind trekt aan naar matig tot vrij krachtig, windkracht 4 tot 5. De temperaturen liggen tussen de 16 graden in het noorden tot 18 graden in het zuiden van het land.

Zaterdagavond en in de nacht naar zondag valt veel regen. Daarbij is het onstuimig met in het hele land kans op windstoten tot 70 kilometer per uur en in het noordwestelijk kustgebied zelfs tot 90 kilometer per uur. De nachttemperatuur is opvallend hoog met 15 tot 17 graden. De tempertuur gaat dalen nadat de meeste regen is gevallen.

De zondag start nat. Het kan nog enige tijd regenen. Vanuit het westen wordt het in de loop van de dag droger. De middagtemperatuur ligt in het westen rond 15 graden, in het oosten en zuidoosten kan het nog 18 of 19 graden worden.De wind is matig en waait uit het zuidwesten.

Ook volgende week is het vooruitzicht op aanhoudend wisselvallig weer. De wind zit in de zuidwesthoek en is soms nadrukkelijk aanwezig. In de middag wordt het dagelijks zo’n 16 graden en in de nachten is het veelal niet kouder dan 10 graden. Dit zijn volgens Weeronline gebruikelijke temperaturen voor begin oktober.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen