Brailleweg en oprit naar A28 komend weekend afgesloten

Foto: De Redactie

De Brailleweg in Groningen is komend weekend, afgesloten voor alle verkeer. Dat geldt ook voor het fietspad. De oprit naar de A28 is eveneens afgesloten van vrijdag 1 oktober 22.00 uur tot maandag 4 oktober 6.00 uur. In het weekend wordt hier gewerkt aan de nieuwe afrit van de A28 naar de Brailleweg.

Omleidingen

Gemotoriseerd verkeer richting de Vondellaan kan omrijden via de Parkweg, Paterswoldseweg en de Van Iddekingeweg.

Verkeer naar de A28 vanuit het centrum kan op het Emmaviaduct links afslaan naar de N7 richting Hoogezand om vervolgens bij de Hereweg de N7 verlaten en de ringweg weer oprijden richting het Julianaplein. Daar kan het verkeer afslaan naar de A28.

Fietsers langs het Noord-Willemskanaal moeten ook rekening houden met de afsluiting van het fietspad onder de ringweg door. Zij kunnen over het fietsbruggetje van de Brailleweg naar de Muntinglaan, de Paterswoldseweg, het Overwinningsplein naar de Van Iddekingeweg.

Werkzaamheden

Dit weekend wordt gewerkt aan een moerriool. Dat is een buis waar alle belangrijke kabels en leidingen zitten. Het huidige moerriool onder de Brailleweg moet verlegd worden. Ook worden er voorbereidingen getroffen voor de aanleg van het tijdelijk Julianaplein.

Meer afsluitingen najaar

De Brailleweg is de komende maanden vaker afgesloten, onder andere in de herfstvakantie, van 18 tot 25 oktober en waarschijnlijk een weekend in november.

Kijk voor meer informatie: aanpakringzuid.nlĀ 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden