40 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 40 nieuwe coronabesmettingen in de afgelopen 24 uur gemeld. Dat blijkt donderdagmiddag uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

In de gemeente Groningen werden 15 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Het Hogeland, Veendam en Stadskanaal (4), Eemsdelta, Westerkwartier en Pekela (3), Westerwolde (2) en Oldambt (1). In de gemeente Midden-Groningen werd geen besmettingen vastgesteld.

In de provincie Groningen werden geen ziekenhuisopnames en sterfgevallen gemeld als gevolg van het coronavirus.

Landelijk

Bij het RIVM zijn tussen woensdagochtend en donderdagochtend 1.732 nieuwe positieve coronatests gemeld. Dat is meer dan het gemiddelde van 1.645 in de afgelopen zeven dagen.

In de Nederlandse ziekenhuizen liggen momenteel 456 coronapatiënten, staat in de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Op de ic’s liggen 140 patiënten, het laagste aantal in meer dan twee maanden. Voor de negende dag op rij nam het aantal coronapatiënten op de IC’s af.

Bij het RIVM werden twee corona-gerelateerde sterfgevallen gemeld.

Groningen opnieuw oranje op Europese coronakaart

Groningen kleurt opnieuw oranje op de kaart. Alleen de provincie Friesland blijft rood op de kaart van de Europese gezondheidsdienst ECDC.

De gezondheidsdienst ECDC, de Europese tegenhanger van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, publiceert de kaart elke donderdag. De dienst kijkt naar het aantal vastgestelde besmettingen en het percentage positieve tests in de twee vorige kalenderweken. De kaart heeft vier kleuren. Van laag naar hoog zijn dat groen, oranje, rood en donkerrood.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden