46 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: TomCam via Pixabay

In de provincie Groningen zijn 46 nieuwe coronabesmettingen gemeld in het afgelopen etmaal. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdagmiddag. Eén persoon uit de gemeente Stadskanaal is opgenomen in het ziekenhuis.

In de gemeente Groningen werden 19 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Midden-Groningen (11), Westerwolde (5), Het Hogeland en Westerkwartier (3), Pekela (2), Eemsdelta en Stadskanaal (1). In de gemeente Veendam en Oldambt werden geen besmettingen geregistreerd. Ook is er één besmetting, waarvan de woongemeente onbekend is.

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen gemeld bij het RIVM.

Aantal ziekenhuisopnames

In de provincie Groningen lagen dinsdagochtend 13 patiënten met een bewezen coronabesmetting in het ziekenhuis. Dat meldt Acute Zorgnetwerk Noord Nederland dinsdag. Dat is één patiënt meer dan vorige week. Daarvan liggen 6 patiënten op een intensive care-afdeling. In de drie noordelijke provincies zijn 30 patiënten opgenomen waarvan 16 op een IC.

Landelijk registreerde het RIVM 1.739 nieuwe coronabesmettingen. Dat is iets meer dan het gemiddelde van de afgelopen zeven dagen (1680). Bij het RIVM werden acht nieuwe sterfgevallen als gevolg van corona geregistreerd.

Weekupdate RIVM

In de provincie Groningen kregen 312 personen een positieve corona-uitslag in de afgelopen week. Dat meldt het RIVM in de wekelijkse update dinsdagmiddag. Dat zijn 69 minder positieve tests dan de week ervoor toen 381 positieve tests werden gemeld. Er werden geen Covid-sterfgevallen gemeld bij het RIVM.

Landelijk daalde het aantal nieuwe positieve coronatesten, meldt het RIVM. In de afgelopen week kregen 11.760 personen een positieve coronatest uitslag. Dat zijn er 1.587 minder dan vorige week toen 13.347 besmettingen werden gemeld. Dat blijkt dinsdag uit de wekelijkse rapportage van het RIVM.

Scholen en kinderdagverblijven blijven een belangrijke plek waar mensen het virus oplopen. Jonge kinderen, van 5 tot en met 14 jaar, vormen daardoor nog altijd de grootste groep onder de positief getesten. Maar het aantal nieuwe gevallen daalt bij hen, net als onder de andere leeftijdsgroepen.

Het aantal ziekenhuisopnames daalde eveneens van 306 naar 213. Daarvan zijn 56 nieuwe opnames op de intensive cares. In de afgelopen week werden ook 34 coronagerelateerde sterfgevallen gemeld. Dat zijn er elf minder dan voorgaande week.

Reproductiegetal

Het reproductiegetal (R) kwam in de week van 13 september uit op een gemiddelde waarde van 0,90. een week eerder werd 0,91 als R-waarde gemeld. Dat betekent dat 100 besmette mensen gemiddeld 90 andere personen besmetten. Het dalende reproductiegetal betekent dat het virus stabiel is. Hoe verder het getal zakt, hoe sneller het aantal besmettingen daalt, tot de epidemie uitdooft.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden