33 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 33 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maandagmiddag. Eén persoon vanuit de gemeente Groningen werd opgenomen in het ziekenhuis.

In de gemeente Groningen werden 9 positieve tests geregistreerd. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Het Hogeland, Westerkwartier en Stadskanaal (5), Midden-Groningen (4), Eemsdelta, Veendam en Oldambt (1). In de gemeente Pekela werd geen besmettingen geregistreerd.

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen gemeld als gevolg van het coronavirus.

Landelijk

Tussen zondagochtend en maandagochtend heeft het RIVM 1.411 nieuwe positieve coronatests genoteerd. Dat zijn er 197 minder dan zondag. Gemiddeld daalt het aantal positieve coronatests ook: in de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 1673 positieve tests per dag geregistreerd.

Volgens het instituut zijn er het afgelopen etmaal vier sterfgevallen door corona gemeld. Dat wil overigens niet zeggen dat ze in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Als een coronapatiënt overlijdt, wordt dit soms pas na een tijdje doorgegeven.

In de ziekenhuizen nam de bezetting licht toe. In totaal liggen nu 484 mensen in het ziekenhuis vanwege Covid-19, dat waren zondag 473. Op de IC’s liggen 164 patiënten, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden