Cultuurfonds Groningen: ruim 80.000 euro voor 22 cultuur- en natuurprojecten

Foto:

In het derde kwartaal van dit jaar draagt het Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen voor 80.423 euro bij aan 22 bijzondere cultuur- en natuurprojecten in de provincie.

Negen bijzondere cultuur- en natuurprojecten in de gemeente Groningen ontvangen gezamenlijk een bijdrage van 31.023 euro. De muziektheaterproductie ‘We zien elkaar…Bij Koos Kerstholt’ van de Groninger Opera-en Operette Vereniging (GOOV) ontvangt de grootste bijdrage (10.000 euro), gevolgd door de Stichting Kladmuur voor het project ‘Pioniersjaren van Graffiti in Groningen’ (7.500 euro).

In de provincie kan stichting WesterkwartierMakers voor de muziektheaterproductie Westerkwartier Side Story rekenen op een bijdrage van 7.500 euro. De productie vertaalt een bestaand verhaal (West Side Story) naar een streek en de lokale cultuur en eigenaardigheden.

Stichting JSB Records ontvangt een bijdrage van 2.500 euro voor project ‘Alle Psalmen’. De Stichtingheeft als doel het stimuleren van de Groninger orgelcultuur en vastleggen en verspreiden van kwalitatief hoogwaardig uitgevoerde klassieke orgelmuziek. Op 6 orgels in verschillende kerken in de regio Het Hogeland worden 24 psalmen opgenomen en verspreid via een YouTube kanaal. Hierdoor kunnen in binnen- en buitenland orgelliefhebbers van deze opnames genieten.

Met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen stimuleert Het Prins Bernhard Cultuurfonds bijzondere culturele initiatieven en talent. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen is een van de twaalf provinciale afdelingen.

Voor het vierde kwartaal dienen voorstellen voor 24 oktober online worden ingediend. Kijk voor meer informatie op www.cultuurfonds.nl/groningen

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen