Provincie en FC Groningen bundelen krachten om Groningers in beweging te krijgen

Foto: Provincie Groningen

Voor een programma om zoveel mogelijk Groningers in beweging te krijgen krijgt Stichting FC Groningen in de Maatschappij een subsidie van 240.000 euro van de provincie.

FC Groningen en de provincie Groningen hebben een gezamenlijke ambitie op het gebied van sport, bewegingsarmoede, arbeidsmarkt en talentontwikkeling. Het doel van de subsidie is dat Stichting FC Groningen in de Maatschappij, die ambitie om te zetten in concrete acties, zoals het organiseren van een FC Groningen Scholentour, talentendagen en themabijeenkomsten. FC Groningen werkt bij alle programma’s zoveel mogelijk samen met het (voorbereidend) middelbaar beroepsonderwijs.

Maatschappelijk programma

  • FC Groningen Scholentour, waarbij gymlessen worden aangeboden aan basisscholen om bewegingsarmoede tegen te gaan en met onderwijsinstellingen worden samengewerkt om te onderzoeken wat de effecten hiervan zijn.
  • De Aanpakkers. Videoserie waarbij talentvolle sporters anderen inspireren en samenwerking versterken.
  • Bedrijfsleven bewust maken van talenten in het werkveld.
  • Drie keer per jaar wordt in het stadion van FC Groningen een bijeenkomst over een maatschappelijk thema georganiseerd.

Groningers in beweging

Het nieuws werd vrijdagochtend door gedeputeerde Tjeerd van Dekken bekend gemaakt bij de gymles van Kindcentrum de Bouwsteen in Finsterwolde. Vertegenwoordigers van FC Groningen in de Maatschappij waren hierbij aanwezig.

“Als provincie leveren we graag een bijdrage aan de maatschappelijke plannen van FC Groningen. Dit om zoveel mogelijk Groningers in beweging te krijgen. Elke dag voldoende en goed bewegen is noodzakelijk voor zowel lichaam als geest. Helaas is dit nog niet voor iedereen vanzelfsprekend. FC Groningen kan onder andere kinderen op basisscholen inspireren tijdens gymlessen, waardoor het bewegingsprobleem vroegtijdig wordt aangepakt”, aldus gedeputeerde Tjeerd van Dekken.

“We hebben de afgelopen seizoenen veel scholen bezocht, maar hierbij hebben wij alleen gymlessen kunnen aanbieden aan groep 5 of 6″, aldus maatschappelijk manager Simon Cageling van FC Groningen. “Mede dankzij de subsidie van de provincie kunnen wij nu álle kinderen van groep 3 tot en met 8 bedienen. Wij hebben onze oefenstof dusdanig ontwikkeld dat kinderen lessen krijgen die passen bij hun leeftijd en motorische vaardigheden”.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden