50 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 50 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zaterdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 12 positieve tests geregistreerd evenals in de gemeente Westerwolde. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Stadskanaal (9), Midden-Groningen (8), Westerkwartier (3), Het Hogeland en Eemsdelta. In de gemeenten Veendam en Pekela (0). Ook is er één besmetting, waarvan de gemeente onbekend is.

In de provincie Groningen werden geen ziekenhuisopnames en sterfgevallen gemeld als gevolg van het coronavirus.

Landelijk

Tussen zondagochtend en maandagochtend heeft het RIVM 1.625 nieuwe positieve coronatests genoteerd. Daardoor daalt het gemiddelde voor de vijftiende achtereenvolgende dag. In de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 1.678 positieve tests per dag geregistreerd.

Volgens het instituut zijn er het afgelopen etmaal vier sterfgevallen door corona gemeld. Dat wil overigens niet zeggen dat ze in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Als een coronapatiënt overlijdt, wordt dit soms pas na een tijdje doorgegeven. Ook in het weekend worden minder sterfgevallen doorgegeven aan het RIVM.

In de ziekenhuizen nam de bezetting af met 21 patiënten sinds vrijdag. In totaal liggen nu 470 mensen in het ziekenhuis vanwege Covid-19, van wie 173 patiënten op een intensivecareafdeling. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen