35 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 35 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vrijdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 12 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Midden-Groningen (9), Stadskanaal (5), Het Hogeland(4), Westerwolde (2), Westerkwartier, Oldambt en Veendam (1). In de gemeente Pekela en Eemsdelta werden geen besmettingen geregistreerd.

In de provincie Groningen werden geen ziekenhuisopnames en sterfgevallen als gevolg van het coronavirus gemeld.

Aantal ziekenhuisopnames

In de provincie Groningen lagen vrijdagochtend 13 patiënten met een bewezen coronabesmetting in het ziekenhuis. Dat meldt het Acute Zorgnetwerk Noord Nederland. Daarvan liggen 6 op een intensive care. In Noord-Nederland lagen 35 patiënten, van wie 17 op de IC.

Landelijk

Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend is het coronavirus vastgesteld bij 1.718 mensen. Dat zijn er 109 minder dan donderdag. Gemiddeld daalt het aantal positieve tests. Er werden 1.738 positieve tests per dag geregistreerd in de afgelopen zeven dagen.

Het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen is voor het eerst sinds 23 juli gezakt tot onder de 500. Er liggen 491 mensen met corona in het ziekenhuis, van wie 176 op de IC liggen. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding. De bezetting in de ziekenhuizen daalt doordat de instroom daalt. Steeds minder coronapatiënten worden opgenomen.

Afgelopen etmaal werden drie nieuwe sterfgevallen als gevolg van corona bij het RIVM geregistreerd. Dat betekent niet dat deze mensen allemaal in die tijd overleden zijn, want het duurt vaak een poosje voor een sterfgeval wordt doorgegeven.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden