Noorderpoort opent als eerste SDG House in Het Kasteel Groningen

Archief De Redactie
Foto: Noorderpoort

Noorderpoort opent aanstaande vrijdag het SDG House in Kasteel.gro aan de Melkweg. Daarmee is Noorderpoort het eerste ROC dat vanuit het mbo een SDG House realiseert

Een SDG House is een vaste plek waar onderwijs, ondernemers en inwoners samen aan de slag gaan met de zogenaamde Sustainable Development Goals, oftewel duurzame ontwikkelingsdoelen.

“En daar zijn we best trots op”, vertelt Wim van de Pol, bestuursvoorzitter Noorderpoort. “We hebben met dit SDG House de ambitie om een aanjagende en faciliterende rol te vervullen richting overheden, bedrijfsleven en onderwijs. De nadruk ligt daarbij voor ons uiteraard op de ontwikkeling van de student. Met projecten en evenementen van, voor en door studenten – van alle verschillende niveaus – zoeken we de samenwerking met het werkveld. Kasteel.gro is daarvoor als locatie bij uitstek geschikt, want hier komen onderwijs en werkveld nu al samen.”

Landelijk netwerk

Het SDG House Groningen hoort bij het landelijke netwerk van SDG Houses, allen onderdeel van de community van SDG Nederland. Deze community heeft als doel de integratie van de zeventien duurzaamheidsdoelstellingen van de Verenigde Naties in de samenleving te versnellen door middel van informatieverschaffing, ondersteuning bij projecten en het stimuleren van nieuwe verbintenissen en partnerschappen.

Deze doelen zijn in het leven geroepen om ervoor te zorgen dat de wereld in 2030 een duurzamere plek is, waarbij concreet stappen worden gezet om klimaatproblematiek tegen te gaan en er ook actie wordt ondernomen in het tegengaan van ongelijkheid en het verbeteren van onderwijs.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden