SP: Oproep aan particuliere huurders in aardbevingsgebied zich te melden vanwege mislopen 750 euro compensatie

Foto: De Redactie

De SP roept inwoners van Groningen zich te melden bij de partij, als zij particulier huren en wonen in een gebied waar de waardedalingsregeling voor aardbevingsschade van toepassing is.

De reden hiervoor is dat huurders in dit gebied deze maand 750 euro op hun rekening krijgen van hun woningcorporatie om aardbevingsschade te compenseren. Echter huurders die niet huren bij een woningcorporatie, maar bijvoorbeeld particulier huren, komen op dit moment niet in aanmerking komen voor deze compensatie.

De hulpdienst van de SP ontvangt veel vragen van huurders die zich afvragen waarom de regeling niet voor hen geldt. De regeling wordt als oneerlijk ervaren. De SP is bij monde van kamerlid Sandra Beckerman en gemeenteraadslid van de gemeente Groningen Jurrie Huisman van mening dat de compensatie gegeven moet worden aan álle huurders in het aangewezen aardbevingsgebied, en niet alleen aan huurders van woningcorporaties.

“Het is vreemd dat er een onderscheid wordt gemaakt tussen verschillende huurders terwijl zij te maken hebben met dezelfde omstandigheden omtrent aardbevingsschade, aldus SP-raadslid Jurrie Huisman.”

Het Instituut Mijnbouwschaderegeling (IMG) heeft postcodegebieden aangewezen waar de zogeheten waardedalingsregeling van toepassing is. Bewoners kunnen hier zien of hun postcode ook onder de regeling valt.

De SP roept mensen, die huren in een van de postcodegebieden en geen bericht hebben ontvangen over het krijgen van aardbevingscompensatie, dit te melden bij SP. Stuur hiervoor een mail naar [email protected]

 

(Bron: ingezonden bericht)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden