30 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 30 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maandagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 14 positieve tests geregistreerd. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Midden-Groningen (4), Stadskanaal, Westerwolde, Eemsdelta en Veendam (2) en Westerkwartier (1). In de gemeenten Het Hogeland, Oldambt en Pekela werden geen besmettingen geregistreerd. Ook waren van drie besmettingen de woongemeente onbekend.

In de provincie Groningen werden geen ziekenhuisopnames en sterfgevallen gemeld als gevolg van het coronavirus.

Landelijk

Tussen zondagochtend en maandagochtend heeft het RIVM 1.370 nieuwe positieve coronatests genoteerd. Dat zijn er 324 minder dan zondag. Dat is minder dan het gemiddelde van de afgelopen zeven dagen, waarbij 1.955 positieve testen werden geregistreerd.

Volgens het instituut zijn er het afgelopen etmaal negen sterfgevallen door corona gemeld. Dat wil overigens niet zeggen dat ze in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Als een coronapatiënt overlijdt, wordt dit soms pas na een tijdje doorgegeven.

In de ziekenhuizen nam de bezetting licht toe. In totaal liggen nu 565 mensen in het ziekenhuis vanwege Covid-19, van wie 198 patiënten op een intensivecareafdeling. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Het totale aantal opgenomen coronapatiënten nam de afgelopen weken af. Twee weken geleden ging het in totaal nog om zo’n 680 patiënten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen