Lübeckweg maandagochtend definitief dicht; nieuwe oprit Driebond open

Foto: De Redactie

De nieuwe oprit van de zuidelijke ringweg, vanaf de Stettinweg op bedrijventerrein Driebond richting Julianaplein, is vanaf maandagochtend in gebruik. Tegelijk is de Lübeckweg, de verbindingsweg tussen de Bornholmstraat en de Europaweg, definitief afgesloten voor verkeer.

De Europaweg is vanaf de Bornholmstraat dan nog te bereiken op drie manieren : Via de Herningweg en Europaweg, via de Sontweg of via de Sontbrug en de nieuwe oprit bij de Stettinweg.

De afrit van de Ringweg bij de Stettingweg was al in gebruik genomen na de zomerstremming. Nu is ook de oprit geopend. Met de openstelling van de nieuwe oprit is een belangrijke mijlpaal bereikt, meldt Aanpak Ring Zuid. De bedrijventerreinen Driebond en Eemspoort hebben dan een volledige aansluiting op de ringweg gekregen.

De Lübeckweg blijft na de sluiting wel bestaan. Deze weg wordt omgebouwd tot een nieuwe afrit van de zuidelijke ringweg naar de Europaweg. Bij de Bornholmstraat wordt nog een nieuwe oprit naar de zuidelijke ringweg aangelegd. Het fietspad langs de Lübeckweg blijft wel open.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen