Gemeenteraad unaniem: ‘Maak haast met tijdelijke Gerrit Krolbrug’

Foto: De Redactie

De motie van GroenLinks om sneller duidelijkheid te krijgen over een tijdelijke vervanging van de Gerrit Krolbrug werd woensdagavond unaniem aangenomen door de gehele gemeenteraad van Groningen.

Alle partijen steunden de motie tijdens de gemeenteraadsvergadering. Met de aangenomen motie roept de raad het stadsbestuur op zich in te spannen dat er snel een tijdelijke brug komt op de plaats van de Gerrit Krolbrug.

Omwonende wachten al maanden

PvdA-raadslid Rik van Niejenhuis: “Omwonenden wachten nu al maanden op een bericht over een tijdelijke vervanging van de Gerrit Krolbrug. In de tussentijd hebben mensen met een rollator, scootmobiel of kinderwagen een groot probleem. De brug is voor hen en vele anderen ronduit ontoegankelijk en er is geen duidelijkheid wanneer dit gaat veranderen. Daarom willen wij dat het gemeentebestuur haast maakt met tijdelijke vervanging”.

Woensdag was het precies vier maanden geleden dat de Gerrit Krolbrug werd aangevaren. De Gerrit Krolbrug werd in de nacht van 14 op 15 mei aangevaren door een vrachtschip. Sindsdien kan de verbinding niet meer gebruikt worden. De meer dan 15.000 fietsers en een onbekend aantal voetgangers moeten dagelijks gebruik maken van de fiets- en loopbrug of een omleidingsroute volgen.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden