43 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie (bewerkt)

In de provincie Groningen zijn 43 nieuwe coronabesmettingen gemeld in het afgelopen etmaal. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 21 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Het Hogeland en Westerkwartier (5), Westerwolde (4), Midden-Groningen en Veendam (2), Pekela (1). In de gemeente Eemsdelta, Oldambt en Stadskanaal werden geen besmettingen geregistreerd. Ook zijn er drie besmettingen, waarvan de gemeente onbekend is.

In de provincie Groningen werden geen ziekenhuisopnames en sterfgevallen gemeld bij het RIVM.

Aantal ziekenhuisopnames

In de provincie Groningen lagen 12 patiënten met een bewezen coronabesmetting in het ziekenhuis. Dat meldt Acute Zorgnetwerk Noord Nederland dinsdag. In de drie noordelijke provincies zijn 36 patiënten opgenomen waarvan 17 op een IC.

Landelijk registreerde het RIVM 2.041 nieuwe coronabesmettingen. Dat is lager dan het gemiddelde van de afgelopen zeven dagen, 2.282. Bij het RIVM werden tien nieuwe sterfgevallen als gevolg van corona geregistreerd. In de ziekenhuizen nam de bezetting af. Er liggen nu 635 mensen met corona in het ziekenhuis, van wie 203 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Weekupdate RIVM

In de provincie Groningen kregen 440 personen een positieve corona-uitslag in de afgelopen week. Dat meldt het RIVM in de wekelijkse update dinsdagmiddag. Dat zijn 81 minder positieve tests dan de week ervoor toen 521 positieve tests werden gemeld. Er werd één Covid-sterfgeval gemeld bij het RIVM.

Landelijk daalde het aantal nieuwe positieve coronatesten, meldt het RIVM. In de afgelopen week kregen 15.976 personen een positieve coronatest uitslag. Dat zijn er 1.914 minder dan vorige week toen 17.890 besmettingen werden gemeld. Dat blijkt dinsdag uit de wekelijkse rapportage van het RIVM.

Het aantal ziekenhuisopnames daalde eveneens van 418 naar 355. Daarvan zijn 75 nieuwe opnames op de intensive cares. In de afgelopen week werden ook 35 coronagerelateerde sterfgevallen gemeld.

Reproductiegetal

Het reproductiegetal (R) kwam in de week van 30 augustus uit op een gemiddelde waarde onder de 1, namelijk 0,99. een week eerder werd 0,98 als R-waarde gemeld. Het nauwelijks veranderde reproductiegetal betekent dat het virus stabiel is.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden