56 nieuwe coronabesmettingen en drie ziekenhuisopnames in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 46 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zondagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 25 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Stadskanaal (6), Midden-Groningen (5), Veendam en Westerwolde (3), Eemsdelta, Het Hogeland en Westerkwartier (1) en van één besmette persoon is de woonplaats onbekend.

In de provincie Groningen werden drie personen uit de gemeente Groningen opgenomen in het ziekenhuis. Er werden geen sterfgevallen gemeld als gevolg van het coronavirus.

Landelijk

Bij het RIVM zijn 2.129 nieuwe positieve tests gemeld. Dat is minder dan het weekgemiddelde van 2401. Het gemiddeld aantal meldingen over zeven dagen lag de laatste tijd hoger en schommelde rond de 2434 en 2547.

Het aantal sterfgevallen nam tussen zaterdag en zondag met één toe. Zaterdag bedroeg dit aantal nog zes. Dat betekent niet dat deze mensen allemaal het afgelopen etmaal zijn overleden, sterfgevallen worden vaak later gemeld. Sinds het begin van de uitbraak heeft het RIVM in totaal 13.234 bevestigde sterfgevallen geregistreerd.

In de Nederlandse ziekenhuizen liggen zondag 640 coronapatiënten, van wie 205 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden