55 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 55 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zaterdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 30 positieve tests geregistreerd. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier (6), Veendam(5), Westerwolde (4), Oldambt (3), Midden-Groningen en Eemsdelta (2), Stadskanaal (1). Ook zijn er twee besmettingen, waarvan de gemeente onbekend is.

In de provincie Groningen werden geen ziekenhuisopnames en sterfgevallen gemeld als gevolg van het coronavirus.

Landelijk

Tussen zondagochtend en maandagochtend heeft het RIVM 2.245 nieuwe positieve coronatests genoteerd. Dat zijn er 460 minder dan zondag. Het gemiddeld aantal positieve coronatests blijft ongeveer gelijk. In de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 2.440 positieve tests per dag geregistreerd.

Volgens het instituut zijn er het afgelopen etmaal zes sterfgevallen door corona gemeld. Dat wil overigens niet zeggen dat ze in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Als een coronapatiënt overlijdt, wordt dit soms pas na een tijdje doorgegeven. Ook in het weekend worden minder sterfgevallen doorgegeven aan het RIVM.

In de ziekenhuizen nam de bezetting toe met twee patiënten sinds zondag. In totaal liggen nu 648 mensen in het ziekenhuis vanwege Covid-19, van wie 209 patiënten op een intensivecareafdeling. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden