Student Werktuigbouwkunde Hanzehogeschool wint Henk Pijlman Innovatieprijs 2021

Foto: Hanzehogeschool Groningen

Corné Lunshof, student Werktuigbouwkunde aan de Hanzehogeschool, heeft met zijn werkstuk over een hybride spuitgietpers en efficiencyslag voor het bedrijf Stork de Henk Pijlman Innovatieprijs 2021 gewonnen.

Hybride spuitgietpers en efficiencyslag van 10% voor Stork

Corné Lunshof heeft in zijn afstudeeronderzoek bij opdrachtgever Stork gezocht naar mogelijkheden voor het terugwinnen van energie en het verbruik van energie te verminderen door spuitgietmachines. Hij heeft aangetoond vanuit een academische onderbouwing een invulling te kunnen genereren voor de toekomstige ontwikkelingen van spuitgietmachines. Hij adviseert een hybride spuitgietpers én heeft ruimte gevonden voor een efficiencyslag van 10 procent bij de bestaande configuratie van de pers. Stork kan hier dan ook direct profijt uit halen.

De jury prijst Corné voor zijn betrokkenheid bij de technische problematiek die hij in zijn werkstuk beschrijft. “Hij heeft met enorm veel passie en toewijding een grote stap gezet richting een innovatie van ongekende omvang. Zijn kennis is groot en de jury weet zeker dat Corné met die kennis en gedrevenheid een rol van betekenis gaat spelen in zijn vakgebied”.

Prijzen

Prijswinnaar Corné ontvangt een geldbedrag van 2.000 euro en een kunstwerk, gemaakt door Kim van den Belt, student van Academie Minerva. Het kunstwerk is een bokaal, dat geheel uit natuurlijke materialen bestaat en twee bijenvleugels weergeeft.

Kim van den Belt, student Product Design, was zelf ook genomineerd voor de Henk Pijlman Innovatieprijs en werd tweede met haar werkstuk ‘Kaia, the living Co2 filter’.

Op de derde plaats eindigden Ronald Rodenboog, Andre Feddema, Martijn Kort, Richard Post en Erik Visser, deeltijdstudenten bij het Instituut voor Engineering, met hun werk ‘Clean shipping. Co2 reductie op de bestaande vloot’ (van Royal Wagenborg, red.).

De tweede en derde prijs bestaan elk uit een geldbedrag van 500 euro.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden