31 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 31 nieuwe coronabesmettingen in de afgelopen 24 uur gemeld. Dat blijkt donderdagmiddag uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

In de gemeente Groningen werden 6 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerwolde (9), Veendam (4), Westerkwartier (3), Midden-Groningen, Oldambt, Eemsdelta en Stadskanaal (1). In de gemeente Pekela werden geen besmettingen vastgesteld. Ook zijn er vier besmettingen, waarvan de woongemeente onbekend is.

In de provincie Groningen werden geen ziekenhuisopnames en sterfgevallen gemeld als gevolg van het coronavirus.

Landelijk

Bij het RIVM zijn tussen woensdagochtend en donderdagochtend 2.403 nieuwe positieve coronatests gemeld. Dat zijn er 416 minder dan woensdag. Gemiddeld blijft het aantal positieve coronatests ongeveer gelijk met in de afgelopen zeven dagen 2.496 tests per dag.

In de Nederlandse ziekenhuizen liggen momenteel 657 coronapatiënten, staat in de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat zijn er 14 minder dan woensdag. Op de ic’s liggen momenteel 214 patiënten. Dat zijn vijf minder dan woensdag. Op de verpleegafdelingen liggen 443 met corona, dat zijn er 9 minder dan woensdag.

Bij het RIVM werden drie corona-gerelateerde sterfgevallen gemeld.

Groningen opnieuw rood op Europese coronakaart

Op de kaart van coronagevallen in Europa kleurt Groningen opnieuw rood. Daarmee is de provincie gelijk gebleven met vorige week. Het Europees gezondheidsinstituut ECDC maakte vandaag de nieuwe coronakaart bekend.

Rood is het een na hoogste waarschuwingsniveau. De coronakaart wordt elke donderdag gemaakt door het ECDC, de Europese tegenhanger van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De dienst kijkt naar het aantal vastgestelde besmettingen en het percentage positieve tests in de twee vorige kalenderweken. De kaart heeft vier kleuren. Van laag naar hoog zijn dat groen, oranje, rood en donkerrood.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden