Viering dertigjarig jubileum kunstpaviljoens in Groningen met busreis

Bushalte van Rem Koolhaas op het Emmaplein.
Foto: Jan Buurma

Op zaterdag 11 september wordt het dertigjarig bestaan gevierd van de kunstpaviljoens, die in 1990 in Groningen werden geplaatst voor het 950-jarig bestaan van de Stad. Voor de viering kunnen belangstellenden mee met een gratis busreis langs kunstinstallaties in Groningen, Appingedam en Delfzijl.

Twee van de destijds vijf geopende paviljoens staan nu nog in de stad Groningen. Dat zijn het Tschumipaviljoen op het Hereplein, dat gebruikt wordt als ruimte voor kunstinstallaties en de bushalte van Rem Koolhaas op het Emmaplein.

Daarnaast bestaat ook het Zaha Hadid-paviljoen nog steeds. Dit staat nu op Bedrijventerrein Fivelgo in Appingedam. De busreis doet daarna het Coop Himmelb(l)au paviljoen aan in Delfzijl.

Op en rond de paviljoens zullen installaties en performances te zien zijn van de kunstenaars Raumlabour, Lambert Kamps, Ewa Doroszenko, Niklas Roy, Paula Biemans, Jorien Ketelaar en Luc Ex.

Het thema deze dag is ‘de waterstofrevolutie in het Groninger landschap’. Waterstof is de energiebron van de toekomst en wordt in Groningen straks massaal opgewekt.

Vier bussen rijden zaterdag 11 september door de provincie. Tijdens de busreizen gaan verhalenvertellers Rense Sinkgraven en Lilian Zielstra mee. De opstapplaatsen voor de busreis zijn het Hereplein in Groningen en Seaports in Delfzijl.

De bussen vertrekken om 10.00 uur en 13.15 uur. Deelname aan de busreis is gratis.

Kijk hier voor meer informatie.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden