56 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 56 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zondagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 30 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier (5), Eemsdelta, Het Hogeland en Westerwolde (4), Veendam (2), Stadskanaal en Pekela (1) en van twee besmette personen is de woonplaats onbekend.

In de provincie Groningen werd één persoon uit de gemeente Groningen opgenomen in het ziekenhuis. Er werden geen sterfgevallen gemeld als gevolg van het coronavirus.

Landelijk

Bij het RIVM zijn 2.393 nieuwe positieve tests gemeld. Dat zijn er 381 minder dan zaterdag. Het weekgemiddelde is opnieuw gestegen. Afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 2.539 nieuwe coronagevallen per dag geregistreerd.

Het RIVM meldt zondag twee nieuwe sterfgevallen als gevolg van corona. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden, want soms duurt het een tijdje voor een sterfgeval is doorgegeven.

In de Nederlandse ziekenhuizen liggen zondag 680 coronapatiënten, van wie 213 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden