78 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 78 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vrijdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 42 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Midden-Groningen (9), Westerwolde (6), Het Hogeland (4), Oldambt (3), Eemsdelta, Westerkwartier en Stadskanaal (2) en Pekela (1). In de gemeente Veendam werden geen besmettingen geregistreerd. Ook zijn er zeven besmettingen waarvan de woongemeente niet bekend is.

In de provincie Groningen werden geen ziekenhuisopname en sterfgevallen gemeld.

Aantal ziekenhuisopnames

In de provincie Groningen lagen vrijdagochtend 19 patiënten met een bewezen coronabesmetting in het ziekenhuis. Dat meldt het Acute Zorgnetwerk Noord Nederland. Daarvan liggen 8 op een intensive care. Dat zijn er drie meer dan vorige week vrijdag. In Noord-Nederland lagen 46 patiënten, van wie 21 op de IC.

Landelijk

Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend is het coronavirus vastgesteld bij 2.576 mensen. Dat zijn er 230 minder dan donderdag. Gemiddeld daalt het aantal positieve tests. Er werden 2.499 positieve tests geregistreerd in de afgelopen zeven dagen.

Er liggen 655 mensen met corona in het ziekenhuis, van wie 216 op de IC liggen. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding.

Afgelopen etmaal werden negen nieuwe sterfgevallen als gevolg van corona bij het RIVM geregistreerd. Dat betekent niet dat deze mensen allemaal in die tijd overleden zijn, want het duurt vaak een poosje voor een sterfgeval wordt doorgegeven.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen