Tweede protestmars ‘Unmute Us!’ gaat zaterdag 11 september door

Foto: De Redactie

De tweede protestmars ‘Unmute Us!’ gaat zaterdag 11 september onder meer in Groningen door, ondanks een gesprek dat donderdagvond plaatsvond met enkele leden van het demissionair kabinet.

Mede naar aanleiding van de eerste protestmars vond een gesprek plaats gevonden tussen de ministers Grapperhaus (JenV), De Jonge (VWS), Van Engelshoven (OCW) en Blok (EZK) enerzijds en vertegenwoordigers van onder meer Alliantie van Evenementenbouwers en ‘Unmute Us!’ anderzijds.

“De ministers hebben geluisterd naar de argumenten en aangegeven deze mee te nemen in hun besluitvorming richting de volgende persconferentie op 14 september. Dat is mooi, maar geen toezegging en ook geen aanleiding om nu ‘Unmute Us!’ af te blazen”, aldus Jasper Goossen, mede-initiatiefnemer en woordvoerder van ‘Unmute Us!’. “We bespeuren enorme actiebereidheid, niet alleen bij de organisatoren maar ook bij het publiek. En wij willen ons verhaal en onze argumenten kracht bijzetten door massaal de straat op te gaan. Want het is nog steeds niet uit te leggen dat in landen om ons heen met maatregelen van Fieldlab Evenementen wordt gewerkt en dat hier deze Topsector nagenoeg stil wordt gelegd.”

Met de tweede protestmars op zaterdag 11 september roepen de evenementenbranche én bezoekers het kabinet op festivals en evenementen weer open te stellen. Leiden, Maastricht en Enschede hebben zich als nieuwe steden aangesloten bij de tweede protestmars, terwijl Groningen, Eindhoven, Nijmegen, Utrecht, Rotterdam en Amsterdam opnieuw van de partij zijn. Naar verwachting worden in de komende periode nog meer steden aangekondigd.

Landelijk hebben inmiddels zo’n 4000 organisatoren zich aangemeld voor ‘Unmute Us!’. Tijdens de vorige editie, die plaatsvond op 21 augustus jongstleden, kwamen tussen de drie- en vierduizend mensen af.

In Groningen wordt de protestactie georganiseerd door zestien samenwerkende organisaties, waaronder het Bevrijdingsfestival Groningen, de Nachtraad, EM2 en de Graanfabriek. De route door de binnenstad is nog niet bekend, maar de actie gaat opnieuw om 14.00 uur van start aan de Concourslaan.

Kijk voor looproutes, meer informatie en aanmeldingen: www.unmute-us.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden