71 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: Andreas Lischka via Pixabay

In de provincie Groningen zijn 71 nieuwe coronabesmettingen in de afgelopen 24 uur gemeld. Dat blijkt donderdagmiddag uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

In de gemeente Groningen werden 27 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerwolde (12), Het Hogeland (8), Westerkwartier (6), Midden-Groningen (5), Oldambt (4), Eemsdelta,en Pekela (2), Stadskanaal (1). In de gemeente Veendam werden geen besmettingen vastgesteld. Ook zijn er twee besmettingen, waarvan de woongemeente onbekend is.

In de provincie Groningen werd één persoon uit de gemeente Het Hogeland opgenomen in het ziekenhuis. Er werden geen sterfgevallen gemeld als gevolg van het coronavirus.

Landelijk

Bij het RIVM zijn tussen woensdagochtend en donderdagochtend 2.821 nieuwe positieve coronatests gemeld. Dat zijn er meer dan gemiddeld in de afgelopen zeven dagen (2.535).

In de Nederlandse ziekenhuizen liggen momenteel 651 coronapatiënten, staat in de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat zijn er 8 meer dan gisteren. Op de ic’s liggen momenteel 209 patiënten. Dat zijn twee meer dan woensdag.

Bij het RIVM werden vijf corona-gerelateerde sterfgevallen gemeld.

Groningen opnieuw rood op Europese coronakaart

Op de kaart van coronagevallen in Europa kleurt Groningen opnieuw rood. Daarmee is de provincie één risiconiveau omhooggegaan. Vorige week was Groningen nog oranje. Het Europees gezondheidsinstituut ECDC maakte vandaag de nieuwe coronakaart bekend.

Rood is het een na hoogste waarschuwingsniveau. Noord-Holland, Zuid-Holland en Flevoland hadden die kleur al. De andere negen provincies zijn van oranje naar rood gegaan. De verandering komt doordat het percentage positieve tests is gestegen.

De coronakaart wordt elke donderdag gemaakt door het ECDC, de Europese tegenhanger van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De dienst kijkt naar het aantal vastgestelde besmettingen en het percentage positieve tests in de twee vorige kalenderweken. De kaart heeft vier kleuren. Van laag naar hoog zijn dat groen, oranje, rood en donkerrood.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden