De Facebook-like krijgt vijf andere emoties erbij

Binnenkort kunnen Facebookgebruikers met in totaal zes emoticons aangeven hoe zij iets vinden of voelen. Naast de ‘vind ik leuk’ knop komen er nu ook boos-, verdrietig-, wauw-, lachen- en liefde-knoppen die worden afgebeeld als emoticons.

Dit nieuws maakte productiechef Chris Cox bekend via persbureau Bloomberg. De extra opties verkeren al een tijdje in een testfase en krijgen nu groen licht om wereldwijd te worden gebruikt.

De nieuwe stijl is met succes getest in zes verschillende landen. Alleen de ‘yay’ emoticon is afgevallen, omdat niet in alle landen ‘yay’ een vorm van blijdschap betekent.

Wanneer de functie in Nederland beschikbaar zal zijn is nog niet duidelijk en het zal waarschijnlijk per gebruiker verschillen wanneer deze te zien is.

De komst van extra emoties wordt gezien als een grote stap voor Facebook. De like-knop oftewel de ‘vind ik leuk’ knop is symbool komen te staan voor Facebook, een platform dat vooral een positief gevoel wil oproepen. Een ‘dislike’-knop past dan niet.

Het platform heeft lang geworsteld met de juiste vorm. Uiteindelijk zei Topman Mark Zuckerberg afgelopen najaar dat het bedrijf zich realiseert dat mensen ook andere emoties willen uiten, bijvoorbeeld als iemand is overleden. Niet uit ontevredenheid, maar uit medeleven.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden