61 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: Pexels via Pixabay

In de provincie Groningen zijn 61 nieuwe coronabesmettingen gemeld in het afgelopen etmaal. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 36 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Stadskanaal (8), Het Hogeland (7), Midden-Groningen en Westerwolde (4), Westerkwartier (3), Eemsdelta en Veendam (2). In Pekela en Oldambt werden geen besmettingen geregistreerd. Ook zijn er twee besmettingen, waarvan de gemeente onbekend is.

In de provincie Groningen werd één ziekenhuisopname uit de gemeente Stadskanaal gemeld. Er werden geen sterfgevallen gemeld bij het RIVM.

Landelijk registreerde het RIVM 2.349 nieuwe coronabesmettingen. Dat is lager dan het gemiddelde van de afgelopen 7 dagen (2.511). Bij het RIVM werden twaalf nieuwe sterfgevallen als gevolg van corona geregistreerd. Dat betekent niet dat al deze mensen afgelopen dag zijn overleden, want soms duurt het even voor een sterfgeval wordt doorgegeven. In de ziekenhuizen liggen nu 671 patiënten met corona, van wie 212 op de IC.

Weekupdate RIVM

In de provincie Groningen kregen 552 personen een positieve corona-uitslag in de afgelopen week. Dat meldt het RIVM in de wekelijkse update dinsdagmiddag. Dat zijn zes meer positieve tests dan de week ervoor toen 546 positieve tests werden gemeld. Er werden geen Covid-sterfgevallen gemeld bij het RIVM.

Landelijk is het aantal nieuwe positieve coronatesten gestabiliseerd, meldt het RIVM. In de afgelopen week kregen 17.575 personen een positieve coronatest uitslag. In de week ervoor waren dit 17.315. Dat blijkt dinsdag uit de wekelijkse rapportage van het RIVM.

Het aantal ziekenhuisopnames daalde eveneens naar 415. Daarvan zijn er 97 nieuwe opnames op de intensive cares. In de afgelopen week werden ook 43 coronagerelateerde sterfgevallen gemeld.

Reproductiegetal

Het reproductiegetal (R) kwam in de week van 16 augustus opnieuw uit op een gemiddelde waarde van 1,01. Ook een week eerder wer 1.01 als R-waarde gemeld.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden