Collecterooster Groningen in september

Foto: Publiek Domein

Het is altijd maar weer de vraag of de collecte aan de deur ook een échte collecte is. Dan is het handig om een lijstje paraat te hebben. Daarom publiceren we deze maand een overzichtje van de komende collectes.

Het volledige jaarrooster is makkelijk te vinden op www.cbf.nl. Hier in Groningen plaatsen we deze maand een duidelijk overzicht. Met deze aankondiging weet je dus precies of, waar en welke collectanten er aan de deur kunnen komen.

Collecteren

Voel je nooit verplicht de deur te openen als het buiten al donker is. Als je het niet vertrouwt, neem dan geen risico. Wees ook altijd op je hoede voor babbeltrucs!

Gezien de situatie met het coronavirus kan het natuurlijk zijn dat je het niet helemaal vertrouwt. Veel collectes zijn uitgerust met een QR-code om zo heel makkelijk contactloos te collecteren.

Vrije periode

In de eerste week van de maand september geldt er nog een vrije periode. Dat komt doordat de zomervakantie pas net voorbij is. De grote goede doelen gaan dan niet langs de deuren, omdat nog niet iedereen thuis is. Toch is het niet zo dat er niemand zal aanbellen. Het kan nog steeds zo zijn dat er vrijwilligers komen collecteren voor een doel, alleen zijn deze niet officieel aangemeld. Het kan ook zijn dat organisaties langskomen met abonnement-collectes. Dus dat is dan een maandelijkse donatie aan een goed doel.

KWF Kankerbestrijding

De eerste collecte die je echt kunt verwachten loopt van zondag 5 tot en met zaterdag 11 september. Vrijwilligers halen dan geld op voor KWF Kankerbestrijding. Dat is een Nederlandse stichting die zich inzet voor de bestrijding van kanker. Dat doen ze door middel van wetenschappelijk onderzoek, voorlichting, patiëntenondersteuning en fondsenwerving.

Prinses Beatrix Spierfonds

Er zijn zo’n 500 verschillende spierziekten. Sommige zijn dodelijk, andere erfelijk. Maar ze hebben allemaal een verlammend effect op de spieren en dus op het hele lichaam. Maar daarmee dus ook op je hele leven. En daarom gaan van zondag 12 tot en met zaterdag 18 september collectanten langs de deuren om geld op te halen voor onderzoek.

Nierstichting

Je nieren zijn van levensbelang, maar niet iedereen heeft gezonde nieren. Daarom wordt er van 19 tot en met 25 september gecollecteerd voor de Nierstichting. Deze stichting strijdt voor gezonde nieren en mensen met een nierziekte. Ook geven ze speciale aandacht aan kinderen met een nierziekte en hun ouders. Want: je nieren zijn je leven.

HandicapNL

In Nederland leven ruim twee miljoen mensen met een handicap. En de overheid zorgt wel voor wat basisdingen, maar verder moeten ze het zelf doen. En dat terwijl de impact op het leven groot is. Hierdoor verliezen mensen met een handicap veel meer levenskwaliteit dan nodig. En dat is waar HandicapNL in actie komt. In de periode van 26 september tot en met 2 oktober komen vrijwilligers langs de deuren om geld in te zamelen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden