Groningen Swim Challenge: Ruim 219.000 voor het goede doel UMCG Kanker Researchfonds

Deelnemers van de zevende editie van de Groningen Swim Challenge hebben ruim 219.000 euro opgehaald voor het goede doel: ‘UMCG Kanker Researchfonds’.

De tocht van 35 kilometer van Zoutkamp naar de finish in de Oosterhaven in Groningen startte zaterdagochtend rond 5.30 uur. Veel mensen stonden aan de kant op bruggen om de zwemmers aan te moedigen.

Rond 17.00 uur finishte de laatste deelnemer van de City Swim, een afstand van 1.600 meter van de Westerhaven naar de Oosterhaven. Vlak daarna kwam het eerste team, ‘Reunie’, over de finish. Zij hadden ruim 4.000 euro bij elkaar verzameld door donaties. Daarna volgden meer verschillende teams. Het enthousiasme van zowel de deelnemers aan de zwemchallenge als de support langs de kant was groot. Het zwemmen door het eendenkroos in de diepen van Groningen doorstonden de zwemmers met een lach.

Bij de Groningen Swim Challange werd er geld ingezameld voor het UMCG Kanker Research Fonds. Met het geld dat opgehaald werd zaterdag kan meer onderzoek gedaan worden naar het voorkomen, behandelen en genezen van kanker. Veel van de deelnemende zwemmers hadden hun eigen verhaal om deel te nemen aan de tocht.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen