102 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 102 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vrijdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 50 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Het Hogeland (12), Westerwolde (8), Westerkwartier (6), Eemsdelta, Midden-Groningen en Veendam (5), Oldambt (3), Stadskanaal (2) en Pekela (1). Ook zijn er vijf besmettingen waarvan de woongemeente niet bekend is.

In de provincie Groningen werden geen ziekenhuisopname en sterfgevallen gemeld vanuit de gemeente Westerkwartier.

Aantal ziekenhuisopnames

In de provincie Groningen lagen vrijdagochtend 16 patiënten met een bewezen coronabesmetting in het ziekenhuis. Dat meldt het Acute Zorgnetwerk Noord Nederland. Daarvan liggen 7 op een intensive care. Donderdag werden op beide afdelingen twee patiënten meer behandeld dan een week geleden. In Noord-Nederland lagen 43 patiënten, van wie 17 op de IC.

Landelijk

Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend is het coronavirus vastgesteld bij 2.854 mensen. Dat zijn er meer dan de 2.585 gemiddelde in de afgelopen zeven dagen. Het gemiddelde aantal positieve tests schommelt al wekenlang tussen de twee- en drieduizend per dag.

Er liggen 659 mensen met corona in het ziekenhuis, van wie 222 op de IC liggen. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding.

Afgelopen etmaal werden vier nieuwe sterfgevallen als gevolg van corona bij het RIVM geregistreerd. Dat betekent niet dat deze mensen allemaal in die tijd overleden zijn, want het duurt vaak een poosje voor een sterfgeval wordt doorgegeven.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden