GroenLinks Groningen en Dwars Groningen helpen Oldenburgse Groenen in Campagne

Foto: GroenLinks Groningen

Een delegatie van elf ‘campaigners’ van de Groningse afdeling van GroenLinks en de politieke jongerenorganisatie DWARS gaat aanstaande zaterdag naar Hamburg om daar de Duitse zusterpartij Die Grünen te helpen bij de verkiezingsstrijd voor de gemeenteraad, het burgemeesterschap van Oldenburg en voor de landelijke verkiezingen voor de Bondsdag.

In de Duitse deelstaat Nedersaksen worden op 12 september verkiezingen gehouden voor de gemeenteraden en in sommige steden ook voor het burgemeesterschap, zoals in Oldenburg.

“De zusterpartij van GroenLinks in die stad, Bündnis 90/Die Grünen maakt een serieuze kans om de grootste partij te worden in de ‘Stadtrat’. Voor de partijloze kandidaat Daniël Fuhrhop die met steun van de Oldenburgse groenen voor het burgemeesterschap gaat, lijkt deelname aan de tweede ronde heel kansrijk en zou hij wel eens de verrassing van de verkiezingen kunnen worden”, aldus GroenLinks Groningen en Dwars in een persbericht. Op diezelfde dag stemt ook heel Duitsland in de Bondsdagverkiezingen.

Vorig jaar in februari hielp GroenLinks Groningen ook de Groene zusterpartij in stadstaat Hamburg bij hun campagne. Die partij verdubbelde toen haar aantal zetels en haalde meer dan 25% van de stemmen. GroenLinks is in Europa net als Bündnis 90/Die Grünen aangesloten bij de Europese Groenen. Groningen en Oldenburg zijn al jarenlang zustersteden en de Oldenburgse Grünen en de Groningse GroenLinksafdeling onderhouden al jarenlang vriendschappelijke banden.

(Bron: ingezonden bericht)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen