Tijdelijke wegen bij Vrijheidsplein komende twee jaar

Foto: Archief De Redactie

Vanaf volgende week vrijdag 3 september zijn er verschillende afsluitingen op en rond de kruising van de westelijke ringweg met de Leonard Springerlaan. Twee afslagen op deze kruising worden twee jaar lang afgesloten, zodat de tijdelijke wegen bij het Vrijheidsplein in gebruik kunnen worden genomen.

Langdurige afsluitingen

Vanaf 3 september gaan de beide linker afslagen op de kruising voor zo’n twee jaar dicht. Verkeer vanaf de westelijke ringweg (vanuit het noorden) kan niet meer links afslaan naar de Leonard Springerlaan en ook kan het verkeer vanaf de Leonard Springerlaan niet links afslaan naar de westelijke ringweg richting het Vrijheidsplein.

Het verkeer wordt omgeleid via afrit 18 Zeeheldenbuurt, de Paterswoldseweg en Peizerweg.

Vanaf maandag 20 september is het voor verkeer vanuit Drachten niet meer mogelijk op de westelijke ringweg rechts af te slaan naar de Leonard Springerlaan. Dit verkeer moet doorrijden naar de volgende afrit. Alleen verkeer op de tijdelijke weg vanaf het Julianaplein kan rechtsaf de Leonard Springerlaan inrijden. Deze situatie geldt ook voor twee jaar.

Kortdurende afsluitingen

Om de tijdelijke wegen bij het Vrijheidsplein in gebruik te nemen, moet de kruising van de westelijke ringweg met de Leonard Springerlaan opnieuw worden ingericht. Daarvoor zijn drie afsluitingen nodig in de periode van 3 tot 20 september.

Afsluiting 3-6 september

In het weekend van vrijdag 3 september 22.00 uur tot maandag 6 september6.00 uur is een groot deel van de kruising volledig afgesloten. Alleen verkeer vanaf het Vrijheidsplein kan de westelijke ringweg en de Leonard Springerlaan bereiken. Het overige verkeer heeft een aantal opties als omleidingsroutes. Verkeer op de westelijke ringweg kan omrijden via de overige ringwegen of via het Hoendiep en Hoogkerk. Verkeer op de Leonard Springerlaan kan via de Paterswoldseweg omrijden.

Afsluiting 6-20 september

De rechter afslag vanaf de Leonard Springerlaan naar de westelijke ringweg (N370) richting Paddepoel/Zuidhorn is afgesloten tot maandag 20 september 6.00 uur. Dit betekent dat verkeer vanaf de Leonard Springerlaan wordt omgeleid via de Paterswoldseweg en de Peizerweg. Via oprit 38 kan het verkeer de westelijke ringweg weer op.

Afsluiting 17-20 september

In het weekend van vrijdag 17 september 22.00 uur tot maandag 20 september 6.00 uur is de westelijke ringweg niet te bereiken voor verkeer vanuit Drachten en ook niet voor verkeer vanaf het Julianaplein. Verkeer richting Paddepoel/Zuidhorn wordt omgeleid via de zuidelijke, oostelijke en westelijke ringweg.

Na de ombouw van de zuidelijke ringweg is het Vrijheidsplein volledig ongelijkvloers. De westelijke ringweg gaat dan met een viaduct over de Concourslaan en de Leonard Springerlaan heen.

Kijk voor meer informatie en omleidingen: groningenbereikbaar.nl

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen