Forum grote toeristische trekker met ruim 300 duizend bezoekers

De winnaar van Groninger architectuurprijs van vorig jaar
Foto: De Redactie

Forum Groningen trok in de maanden juli en augustus ruim 309.000 bezoekers. De top was vorige week, met drie dagen van meer dan 9.000 bezoekers per dag, meldt Forum.

“Daarmee bleek de aantrekkingskracht van het gebouw ondanks de lockdowns en beperkingen van het afgelopen coronajaar onverminderd groot”, aldus Forum Groningen.

Aardman-expositie en Storyworld uitverkocht

Dagelijks trokken duizenden toeristen door het pand. De expositie The Art of Aardman en strip-, animatie- en gamemuseum Storyworld, waar sinds corona veertien tijdsloten per dag voor worden gehanteerd, waren keer op keer vol. Ook de talks met onder andere Sheila Sitalsing, Caroline van der Plas en Inge de Bruijn trokken volle zalen.

Toeristische trekker van formaat

In de eerste drie maanden na de opening van het gebouw in november 2019 trok het Forum al 1 miljoen bezoekers. In het daaropvolgende anderhalf jaar van lockdowns en andere coronamaatregelen werd het rustig in het pand. Dit is de tweede zomer voor het Forum, met iets meer ruimte in de coronamaatregelen dan vorig jaar. Met de bezoekaantallen van de afgelopen weken beleeft het Forum nu een topzomer. Zeer welkom in een jaar met een langdurige sluiting van 24 weken als gevolg van corona. De aantrekkingskracht van het Forum blijft onverminderd groot en er is een grote groep toeristen, dat van heinde en ver kwam, blijkt uit eigen enquĂȘtes van het Forum.

Forum Groningen

Forum aan de Nieuwe Markt in het centrum van Groningen biedt internationale tentoonstellingen, museum Storyworld, vijf bioscoopzalen, een multifunctionele zaal, de bibliotheek, het Smartlab, horeca en een dakterras met schitterend uitzicht.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen