Twee miljoen euro voor fittere Groningers

Foto: CC BY-ND 2.0/Wikipedia Commons/ Flickr/ Mark Topper

De provincie Groningen investeert de komende vier jaar jaarlijks een half miljoen euro in bewegen. Groningers moeten meer bewegen en sporten om gezonder te worden.

Dit staat in de ‘sport- en beweegvisie 2016-2019’, die in overleg met Sportplein Groningen en de gemeenten is opgesteld, meldt de provincie.

Bijna de helft van de Groningers is te zwaar volgens de provincie. Door te sporten en te bewegen worden inwoners van onze provincie fitter en krijgen ze meer grip op hun toekomst. Sport en bewegen is belangrijk voor de gezondheid van de Groningers en leefbaarheid in de dorpen. Het biedt kansen om mee te doen in de maatschappij en moet voor iedereen toegankelijk zijn.

Meedoen

De visie beschrijft de uitgangspunten van het college, waarbij de belangrijkste uitgangspunten kennis delen en het inzetten van (breedte)sport zijn om inwoners deel te laten nemen aan sportactiviteiten. De nadruk ligt hierbij op kwetsbare groepen, sporttalent en sportevenementen om die mensen te stimuleren te gaan of te blijven bewegen.

Daarnaast ondersteunt de provincie gemeenten op het gebied van buiten sporten. Hierbij wordt bekeken hoe de omgeving zó ingericht kan worden dat deze uitnodigt om in beweging te komen of te blijven.

Sportplein Groningen

Bij Sportplein Groningen kunnen verenigingen en sporters terecht voor informatie over sport en bewegen. Dit samenwerkingsverband van negen organisaties uit de sport, het onderwijs en de overheid houdt zich bezig met het stimuleren van sport en bewegen in onze provincie.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden