84 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie (bewerkt)

In de provincie Groningen zijn 84 nieuwe coronabesmettingen gemeld in het afgelopen etmaal. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 36 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Het Hogeland, Midden-Groningen en Westerwolde (7), Eemsdelta en Westerkwartier (6), Veendam (5), Stadskanaal (3) en Oldambt (2). Ook zijn er vijf besmettingen, waarvan de gemeente onbekend is.

In de provincie Groningen werd één ziekenhuisopname uit de gemeente Het Hogeland gemeld. Er werden geen sterfgevallen gemeld bij het RIVM.

Landelijk registreerde het RIVM 2.504 nieuwe coronabesmettingen. Dat zijn er 79 meer dan een dag eerder. Bij het RIVM werden elf nieuwe sterfgevallen als gevolg van corona geregistreerd. Dat betekent niet dat al deze mensen afgelopen dag zijn overleden, want soms duurt het even voor een sterfgeval wordt doorgegeven.

Weekupdate RIVM

In de provincie Groningen kregen 546 personen een positieve corona-uitslag in de afgelopen week. Dat meldt het RIVM in de wekelijkse update dinsdagmiddag. Dat zijn 39 meer positieve tests dan de week ervoor toen 507 positieve tests werden gemeld. Er werden geen Covid-sterfgevallen gemeld bij het RIVM.

Landelijk zijn er in de afgelopen week 5 procent meer positieve coronatesten gemeld dan in de week ervoor. Dat blijkt dinsdag uit de wekelijkse rapportage van het RIVM. Het aantal ziekenhuisopnames daalde wel.

Afgelopen week werden 17,315 positieve coronatests geregistreerd en vorige week werden er 16.564 positieve tests gemeld. Op de intensive care-afdelingen werden 92 patiënten opgenomen. Dat is evenveel als de week ervoor. De afgelopen week werden 405 mensen met een coronabesmetting opgenomen op een verpleegafdeling. Dat is 12 procent minder dan een week eerder (461).

Die daling zet zich nog niet voort op de intensive care-afdelingen. Daar werden afgelopen week 92 patiënten opgenomen, precies evenveel mensen als de week ervoor. Het aantal gemelde sterfgevallen steeg naar 48 in de afgelopen week. Dat zijn er 6 meer dan vorige week.

Reproductiegetal

Het reproductiegetal (R) kwam in de week van 9 augustus voor het eerst in weken weer boven de 1 uit, met een gemiddelde waarde van 1,01. Een week eerder stond de R-waarde nog op 0,92.

Vier op de vijf positief geteste mensen zijn besmet geraakt door een huisgenoot, doordat ze bezoek kregen van iemand die het virus onder de leden had, of doordat ze zelf bij een besmette persoon op bezoek gingen. Een op de tien mensen is op vakantie aangestoken. Van hen was Turkije de belangrijkste vakantiebestemming (17,9 procent), gevolgd door Spanje (12,9 procent), Frankrijk (11,8 procent) en Marokko (10 procent).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden