62 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 62 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zondagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 30 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Midden-Groningen (9), Het Hogeland, Westerwolde en Westerkwartier (5), Eemsdelta en Stadskanaal (3) en Pekela (2). In de gemeenten Oldambt en Veendam werden geen besmettingen geregistreerd.

In de provincie Groningen werden geen ziekenhuisopnames en sterfgevallen gemeld als gevolg van het coronavirus.

Landelijk

Bij het RIVM zijn 2.499 nieuwe positieve tests gemeld. Dat zijn er 46 meer dan zaterdag. Het weekgemiddelde is opnieuw gestegen. Afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 2429 nieuwe coronagevallen per dag geregistreerd. Vorige week zondag stond dat weekaantal nog op gemiddeld 2304 gevallen per dag.

Het RIVM meldt zondag zes nieuwe sterfgevallen als gevolg van corona. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden, want soms duurt het een tijdje voor een sterfgeval is doorgegeven.

In de Nederlandse ziekenhuizen liggen zondag 660 coronapatiënten, van wie 219 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden