75 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: Andreas Lischka via Pixabay

In de provincie Groningen zijn 75 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zaterdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 38 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier (8), Veendam en Midden-Groningen (6), Westerwolde (5), Het Hogeland, Stadskanaal en Oldambt (3), Pekela (1). Eemsdelta, Westerkwartier en Oldambt (4), Pekela (3), Veendam (2), Midden-Groningen (1). Van twee besmettingen is niet bekend uit welke gemeente ze komen.

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen als gevolg van het coronavirus gemeld. Eén persoon uit de gemeente Groningen werd opgenomen in het ziekenhuis.

Landelijk

Tussen vrijdagochtend en zaterdagochtend kreeg het RIVM 2.467 meldingen van positieve tests. Dat zijn ruim 200 nieuwe gevallen meer dan vrijdag.

Het zevendaags gemiddelde is opnieuw hoger dan een week geleden. Afgelopen zeven dagen dagen werden gemiddeld 2401 nieuwe coronagevallen per dag geregistreerd.

In de ziekenhuizen nam de bezetting toe. Er liggen nu 657 mensen met corona in het ziekenhuis, van wie 218 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Er werden veertien nieuwe ernstig zieke patiënten op de ic’s opgenomen.

Het aantal sterfgevallen steeg met acht. Dat deze sterfgevallen nu zijn gemeld, betekent niet dat de mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden