63 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: Frauke Riether via Pixabay

In de provincie Groningen zijn 63 nieuwe coronabesmettingen in de afgelopen 24 uur gemeld. Dat blijkt donderdagmiddag uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

In de gemeente Groningen werden 34 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerwolde (6), Eemsdelta en Westerkwartier (4), Het Hogeland, Midden-Groningen en Veendam (3), Oldambt (2) en Pekela (1). Ook zijn er drie besmettingen, waarvan de gemeente onbekend is.

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen gemeld als gevolg van het coronavirus. Eén persoon uit de gemeente Groningen werd opgenomen in het ziekenhuis.

Aantal ziekenhuisopnames

In de Groningse ziekenhuizen liggen 13 patiënten, waarvan 4 op een IC-bed. Dat meldt het Acute Zorgnetwerk Noord-Nederland donderdag. Dat zijn twee patiënten meer dan vorige week. In de noordelijke ziekenhuizen zijn 35 patiënten met corona opgenomen, waarvan 16 patiënten op een IC-bed. Het aantal ziekenhuisopnames stijgt licht.

Landelijk

Bij het RIVM zijn tussen woensdagochtend en donderdagochtend 2.524 nieuwe positieve coronatests gemeld. Dat zijn er 281 minder dan woensdag. Gemiddeld is er wel sprake van een lichte stijging.

In de ziekenhuizen daalde het aantal coronapatiënten licht. Er liggen nu 672 patiënten, van wie 220 op de IC. Dat blijkt uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Bij het RIVM werden zes corona-gerelateerde sterfgevallen gemeld.

Europese coronakaart

Op de kaart van coronagevallen in Europa kleurt Groningen net als vorige week oranje. Het Europees gezondheidsinstituut ECDC maakte vandaag de nieuwe coronakaart bekend. Hiervoor wordt gekeken naar het aantal vastgestelde besmettingen en het percentage positieve tests. De kaart heeft vier kleuren: groen, oranje, rood en donkerrood.

Flevoland, Noord-Holland, Zuid-Holland en Limburg blijven op rood staan. Overijssel, Utrecht, Noord-Brabant en Gelderland zakken naar oranje. De provincies Friesland, Drenthe en Zeeland blijven net als Groningen op oranje staan.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen