Rijksuniversiteit Groningen op 64e plaats van Shanghai Ranking; tweede beste universiteit van Nederland

Foto: Jan Buurma

De Rijksuniversiteit Groningen staat op de 64e positie in de jaarlijkse Shanghai Ranking. De Academic Ranking of World Universities, zoals de lijst officieel heet presenteert jaarlijks een ranglijst van beste universiteiten van de wereld.

De RUG is daarmee de één na beste universiteit van Nederland. Van alle Nederlandse universiteiten staat de Universiteit Utrecht (UU) op de vijftigste plek en is daarmee de beste van universiteit van Nederland. Universiteit Leiden is de derde beste universiteit van Nederland op plek 83.

De lijst is onder meer samengesteld op basis van buitengewone onderzoeks- en onderwijsprestaties, aantal alumni, medewerkers dat Nobelprijzen en Fields Medals wint, publicaties in toonaangevende tijdschriften als Science en Nature.

De top-drie van de lijst wordt sinds 2017 al aangevoerd door de Amerikaanse universiteiten Harvard en Stanford. Op de derde plek staat het Britse Cambridge. De top-10 wordt gedomineerd door universiteiten uit het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden