Wat is het beste nieuwe gebouw van Groningen? Stemmen kan vanaf dinsdag

De winnaar van Groninger architectuurprijs van vorig jaar
Foto: De Redactie

Wat is het beste nieuwe gebouw van Groningen? Vanaf dinsdag kan iedereen een maand lang stemmen op het beste nieuwe gebouw van Groningen.

Het openen van de stembussen is de start van Groninger Architectuurmaand. Inwoners van de gemeente kunnen uit veertig ingezonden gebouwen kiezen welk gebouw de winnaar van vorig jaar – Forum Groningen – moet opvolgen als winnaar van de Groninger Architectuurprijs.

De veertig ingezonden gebouwen zijn ook dit jaar bijzonder verschillend. Van een landschapspark tot appartementen, een woontoren of een kantoorpand, uitbreiding of vernieuwing van bestaande gebouwen. De lijst is divers van Park Meerstad tot het eerste kindcentrum in Groningen, IKC Borgman Ebbinge, tot een levensloopbestendige woning in Garmerwolde.

Het Amsterdamse architectuurcentrum ARCAM en de Stichting Architectuur Lokaal hebben dit jaar de vakjury samengesteld. De publieksjury bestaat, net als ieder jaar, uit inwoners van de gemeente Groningen.

Iedereen kan vanaf dinsdag 17 augustus een maand lang online stemmen via de website van de Groninger Architectuurprijs. De winnaars worden op vrijdag 17 september feestelijk bekend gemaakt tijdens de prijsuitreiking.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden