60 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 60 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maandagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 29 positieve tests geregistreerd. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Het Hogeland en Westerkwartier (6), Westerwolde en Oldambt (4), Veendam, Pekela en Stadskanaal (2), Midden-Groningen (1). In de gemeente Eemsdelta werden geen besmettingen vastgesteld. Ook zijn er vier besmettingen, waarvan de gemeente onbekend is.

In de provincie Groningen werden geen ziekenhuisopnames en sterfgevallen gemeld als gevolg van het coronavirus.

Aantal coronapatiënten in Groninger ziekenhuizen

Maandagochtend lagen er 12 coronapatiënten in de Groningse ziekenhuizen, waarvan vijf op een IC. Dat blijkt uit cijfers van het Acute Zorgnetwerk Noord-Nederland. Dat zijn er vijf minder dan een week geleden. In totaal verplegen noordelijke ziekenhuizen nu 37 coronapatiënten, waarvan 16 op een IC-bed.

Landelijk

Tussen zondagochtend en maandagochtend heeft het RIVM 2.275 nieuwe positieve coronatests genoteerd. Dat zijn er zes minder dan zondag.

Gemiddeld daalt het aantal positieve coronatests ook: in de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 2345 positieve tests per dag geregistreerd.

Volgens het instituut zijn er het afgelopen etmaal zes sterfgevallen door corona gemeld. Dat wil overigens niet zeggen dat ze in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Als een coronapatiënt overlijdt, wordt dit soms pas na een tijdje doorgegeven. Ook in het weekend worden minder sterfgevallen doorgegeven aan het RIVM.

In de ziekenhuizen nam de bezetting toe. Er liggen nu 703 patiënten met Covid-19, van wie 199 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden