Nieuwe strepen en belijning op 165 kilometer aan Groningse provinciale fietspaden

Fietspad Zoutkamp-Lauwersoog
Foto: Provincie Groningen

De fietspaden in de provincie Groningen krijgen in augustus en september een nieuwe belijning. De fietspaden krijgen zowel een onderbroken middenstreep als een markering met ribbels langs de zijkanten, meldt de provincie.

De provincie investeert 750.000 euro in de nieuwe markering.

De nieuwe belijning moet zorgen voor meer verkeersveiligheid voor fietsers. Er gebeuren volgens de provincie nog altijd veel ongelukken met fietsers die van het fietspad afraken. Een duidelijke overgang door deze nieuwe belijning tussen het fietspad en de berm moet ervoor zorgen dat het aantal ongelukken daalt. De markering met ribbels is om de fietser te waarschuwen.

De fietspaden waar de nieuwe strepen op worden aangebracht, hoeven niet te worden afgesloten tijdens de werkzaamheden. Dat kan, omdat de aannemer gebruik maakt van een nieuw product ‘thermoplast markering’. Dat is in een paar minuten droog en reflecteert beter in het donker dan normale belijning.

De meeste provinciale fietspaden liggen buiten de bebouwde kom en verspreid door de provincie. Waar het kan, worden ook de overgangen naar gemeentelijke fietspaden meegenomen in de uitvoering.

In totaal krijgt 165 kilometer van de 240 kilometer aan provinciaal fietspad deze maand nieuwe belijning.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden