FC Groningen wint dankzij prachtgoal van Strand Larsen

FC Groningen heeft zondagmiddag de eerste uitwedstrijd van het nieuwe ereseizoen gewonnen met 1-2 van SC Cambuur. Dankzij invaller Jørgen Strand Larsen gingen de drie punten naar Groningen.

Voor rust maakt Ahmed El Messaoudi de eerste treffer na een half uur spelen. Voor rust domineerde Groningen het spel en waren er kansen voor Gudmundsson en Michael de Leeuw. In de tweede helft speelde Cambuur beter en kregen zij verschillende kansen. Robin Maulun maakte in de tweede helft de gelijkmaker.

Invaller Strand Larsen controleerde een lange bal van achteruit van invaller Bjorn Meijer in het strafschopgebied. Na twee keer de bal hoog te houden, zorgde Strand Larsen met een fantastische omhaal van grote afstand dat FC Groningen de winst behaalde.