55 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: Andreas Lischka via Pixabay

In de provincie Groningen zijn 55 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zondagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 32 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier (7), Westerwolde, Het Hogeland en Westerkwartier (3), Eemsdelta en Stadskanaal (1) en vijf besmettingen, waarvan de woongemeente niet bekend is.

In de provincie Groningen werden geen ziekenhuisopnames en sterfgevallen gemeld als gevolg van het coronavirus.

Landelijk

Bij het RIVM zijn 2.298 nieuwe positieve tests gemeld. Dat zijn er 35 minder dan zaterdag. Gemiddeld daalt het aantal positieve coronatests nog wel. In de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 2317 positieve tests per dag geregistreerd.

Ook zijn het afgelopen etmaal zes sterfgevallen door corona gemeld. Dat wil overigens niet zeggen dat ze in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Als een coronapatiënt overlijdt, wordt dit soms pas na een tijdje doorgegeven.

In de Nederlandse ziekenhuizen liggen zondag 671 coronapatiënten, van wie 200 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden